Mar 27

13 Consells per enfortir el nostre sistema immunitari i millorar la nostra salut durant el confinament ​[​GUIA GRATIS PDF]

Estem vivint moments complicats amb relació el Covid-19, un nou tipus de coronavirus. Són complicats pels efectes del mateix virus, però també per les conseqüències de les mesures aplicades. El confinament pot suposar més sedentarisme, por, ansietat, preocupació o esgotament emocional.

Des de les autoritats sanitàries ens arriba molta informació de com reduir el risc de contagi. Són recomanacions importants i cal seguir-les. Però, en paral·lel, hi ha moltes altres accions que podem fer per protegir la nostra salut.

Com?

Mantenint en les millors condicions la nostra salut física, emocional i social, alhora que enfortim el nostre sistema immunitari, és a dir, el sistema de defensa que té el nostre organisme per lluitar contra virus, bacteris patògens o qualsevol desequilibri que s’hi pugui produir.

Hi ha milions de virus i bacteris als nostres aliments, a la terra, a l’aigua, a l’aire i fins i tot al nostre organisme, formant part d’un gran i complex ecosistema natural. En la majoria de casos no provoquen cap problema de salut (fins i tot al contrari, com els beneficiosos bacteris presents als nostres estómacs, coneguts pel nom de “microbiota"), però a vegades alguns d’aquests virus o bacteris es poden convertir en patògens i afectar la nostra salut quan troben les condicions òptimes per desenvolupar se dins el nostre organisme.

És aquí on entra el gran poder que tots i totes nosaltres tenim.

Seguint hàbits de vida més saludables enfortirem la nostra salut i el nostre sistema immunitari i així generarem unes condicions internes molt més adverses per a qualsevol agent patogen que pugi entrar al nostre cos. És a dir, li posarem molt més difícil que pugui afectar-nos.

​En general, des de​ls organismes ​públics, mitjans de comunicació i instàncies polítiques ​ens arriben ​molts consells ​a nivell de mesures higièniques per evitar contagis​. ​No obstant,​ ​​​no es parla tant de PROMOCIÓ DE LA SALUT (a nivell físic, emocional i social).

Però tenim l'esperança de que això comenci a canviar.

​Des de NATURAfit hem ​preparat una guia ​​​conjuntament amb l'Ajuntament de la Cellera de Ter​​ ​centrada precisament en la promoció de la salut, amb els continguts especialment dissenyats ​pel moment que estem vivint​.

En aquesta guia proposem 13 consells per ajudar a fomentar hàbits de vida més saludables que ajudin a enfortir el nostre sistema immunitari, així com també estratègies per intentar minimitzar els riscos que el confinament pot suposar per a la salut. La informació proporcionada està basada en fonts i guies oficials, així com en literatura científica.

Pots descarregar-​la a continuació (en català i també en castellà):

13 consells per enfortir el nostre sistema immunitari i millorar la nostra salut durant el confinament


13 ​consejos para fortalecer nuestro sistema inmunitario y mejorar nuestra salud durante el confinamiento​


​T'animem a que vetllar per la nostra salut es converteixi en un exercici d’autoresponsabilitat en aquests moments que estem vivint, però també durant els 365 dies de l’any!

SI VOLS AJUDAR A ALTRES PERSONES A MILLORAR ​LA SEVA SALUT, ARA MÉS QUE MAI, FES-NE TOTA LA DIFUSIÓ QUE PUGUIS!


​Salut i Natura!

Seguir

Sobre l'autor

La meva passió per la natura i l'esport va fer que canviés el gimnàs per la natura, les màquines pels arbres i les peses per les roques. Sumat amb nous hàbits de vida he trobat coherència amb el que menjo i amb el que faig, més motivació, més benestar, més salut i... sentir-me més humà!

Deixa un comentari:

Leave a Comment: